Anders Andrae tillsammans med hunden
Utmärkelse årets gräsrot 2017
Utmärkelse årets näräventyrare 2013

Mitt Liv

» Om man bestämt sig för att leva, så har man alltid två val av vad man vill göra med sitt liv, fortsätta deppa och leva ett destruktivt liv, eller så kan man ta tag i det man har, jag gjorde det sistnämnda.

Kommer från en liten by i Värmland, Munkfors, så mitt intresse för naturen och vildmarksliv har alltid funnits där, mina föräldrar tog ofta med mig ut i skogen så redan som liten fick jag mersmak av vad naturen har att erbjuda.

​1984 flyttade jag till Stockholm för att plugga på Skärholmens gymnasium några år, så då blev det inte så mycket naturliv förrän vi skaffade oss en hund.

​Hösten 2007 åkte jag in akut för magproblem, det hela slutade med att jag blev stomiopererad, tanken och förhoppningen var att jag efter den skulle kunna leva normalt igen, i alla fall vad som var normalt för mig, men operationen misslyckades, så i stället för en operation så blev det närmare 10 stycken, mycket beroende på läkarmiss och infektioner.

Tyvärr gick jag in i en depression som blev värre och värre, men jag lyckades ta mig ur den med hjälp av min familj och mina vänner. För att klara av den ganska tuffa resan tillbaka till livet satte jag tre mål som jag skulle genomföra under 1 år. Under det året upptäckte jag att jag var väldigt envis och med envishet klarar man mycket, mer än vad man tror. Det tog jag med mig under de kommande åren som mina problem med magen fortgick.

Våren 2013 blev jag friskförklarad och då bestämde jag mig för att ta igen alla de år som jag förlorat och det har resulterat i följande:

  • 2015 rullade jag, tillsammans med min bästa kompis, en veckolång tur som gick från Nynäshamn upp till Bålsta, totalt 14 mil.
  • Våren 2015 besteg jag Stockholms läns högsta punkt Tornberget, 111 meter tillsammans med några av Sveriges mest erfarna friluftsmänniskor.
  • 2016 besökte jag alla regioner i hela Danmark och regionens högsta punkt. Besökte även den sydligaste, norra, östra och västra punkterna i landet.
  • 2017 fick jag priset som årets gräsrot för mitt arbete i föreningen Skogstur och mitt engagemang med att ordna så fler med olika funktionsvarianter kommer ut i naturen.
  • 2013 års näräventyrare
  • Ett antal nätter i tält

 

  • Många fantastiska turer
  • Sponsorer
  • Blogg

Anlita mig som föreläsare

Anders Andrae profilbild

Mina vänner/Samarbetspartners

Utan stöd från mina vänner och familj hade jag inte kommit dit jag är idag, så ett stort tack till er. Sedan är det några företag som stöttar mig efter vägen och de är:

– Partners

Annons:

Nyhetssymbol

Ta del av nyhetsbrev och uppdateringar