Mitt Liv

Anders Andrae tillsammans med hunden
Utmärkelse årets näräventyrare 2013
Utmärkelse årets gräsrot 2017

Om man bestämt sig för att leva, så har man alltid två val av vad man vill göra med sitt liv, fortsätta deppa och leva ett destruktivt liv, eller så kan man ta tag i det man har, jag gjorde det sistnämnda.

Jag heter Anders Andrae och driver företaget Willut sedan snart 2 år tillbaka. Mitt fokus ligger på inventering av naturområden och guidning i naturen för människor med olika funktionsvariationer.

Mina vandringar vänder sig till alla, oavsett funktionshinder, det gäller bara att tänka lite annorlunda och det här tar jag med mig när jag är ute och inventerar områden för då blir det oftast rätt från början när man anpassar.

Har också en blogg där jag skriver om allt som har med vildmark och funktionshinder att göra, dvs min vardag. Mina läsare kommer från alla åldrar och har ett gemensamt intresse som de delar med mig, friluftsliv.

Sociala medier

Förutom hemsidan så finns jag även på Facebook och Instagram där antalet besökare stadigt växer.

 

Heldag i Tyresta nationalpark där deltagarna erbjöds aktiviteter i naturen.

Guidning i Nackareservatet där jag berättar om områdets historia och natur.

En kall tältnatt i januari.

Inventering vid Flaten naturreservat.

Promenad i Årstaskogen där det bjöds på mat.

Korv o hamburgergrillning vid Söderbysjön.

Genny mobility i Hagaparken.

Inventering av Gula stigen i Uppsala.

Historielektion på Järvafältet.

Glöggstund i Törnskogen.

Vandring i Idre med Lillnipen i bakgrunden.

Ett axplock på vad jag gjort under åren:

  • 2013 fick jag priset som årets näräventyrare.
  • 2015 rullade jag, tillsammans med min bästa kompis, en veckolång tur som gick från Nynäshamn upp till Bålsta, totalt 14 mil.
  • Våren 2015 besteg jag Stockholms läns högsta punkt Tornberget, 111 meter tillsammans med några av Sveriges mest erfarna friluftsmänniskor.
  • 2016 besökte jag alla regioner i hela Danmark och regionens högsta punkt. Besökte även den sydligaste, norra, östra och västra punkterna i landet.
  • 2017 fick jag priset som årets gräsrot för mitt arbete i föreningen Skogstur och mitt engagemang med att ordna så fler med olika funktionsvarianter kommer ut i naturen.
  • 2018 åkte jag som första rullstolsburen över Flatruet som är Sveriges högst belägna landsväg, 975 möh.

Anlita mig som föreläsare

» Vill ni ha en inspirerande föreläsning där jag berättar om mitt liv och hur jag bär mig åt när jag är ute på mina turer, tveka inte att skicka ett mejl direkt till mig, anders@willut.se

Anders Andrae profilbild

Mina vänner/Samarbetspartners

Utan stöd från mina vänner och familj hade jag inte kommit dit jag är idag, så ett stort tack till er. Sedan är det några företag som stöttar mig efter vägen och de är:

Nyhetssymbol

Ta del av nyhetsbrev och uppdateringar